Skip to primary navigation Skip to content Skip to footer
Back to Fun Blog

Dagje Utrecht: Domtoren

Een stad gezien van boven

Ik vind Utrecht één van de leukste steden van Nederland en zal er de komende weken regelmatig te vinden zijn. Er is zoveel te doen en te ontdekken en het is bijna allemaal lopend te doen. Wil je meteen een goed beeld van Utrecht krijgen? Dan mag je het uitzicht vanaf de oude Domtoren niet missen!

De Domtoren is de allerhoogste kerktoren van Nederland gebouwd in de 14e eeuw! Je doet er ongeveer een half uur over om alle 465 traptreden te beklimmen. Mocht je slecht ter been zijn of net als ik nog een beetje corona-lui dan heb ik goed nieuws: momenteel wordt de Domtoren gerestaureerd waardoor er een werklift aanwezig is. Hier mogen toeristen ook gebruik van maken! Binnen mum van tijd sta je boven.

Goed om te weten

Een ticket voor de Domtoren met de lift kost EUR 17,50. Tickets kunnen online worden gekocht of bij het VVV-kantoor op het Domplein. Je mag geen (hand)tassen mee naar boven nemen, maar het VVV-kantoor heeft kluisjes waar je je spullen in kunt bewaren.

PS De Comedy Walk in Utrecht start elke zondagmiddag om 13.00 vanaf het Domplein, wellicht een goed idee om te combineren!

Tip voor drankjes

Als je echt omhoog zit dan kun je één van de terrasje pakken die zich letterlijk om de Domtoren heen bevinden. Mijn persoonlijke tip (en die van Comedy Walks’ comedian Soula Notos) is Life’s a Peach, in de Hardebollenstraat, een zijstraatje van de Voorstraat. Dit ligt op 8 minuten lopen van de Domtoren. Te gek sfeertje, heerlijke koffie en vers gemaakte sappen (ik had de meloen/grapefruit!).

 

Gezellige interieur van Life's a Peach in Utrecht

Interieur van Life’s a Peach

 

Over de auteur: Laura Danielle is mede-oprichter van Comedy Walks: stand-up comedy shows met de stad als podium, of, als je wilt, stadswandelingen met een professionele comedian als gids. Momenteel organiseren we Comedy Walks in Utrecht, Amsterdam en Washington DC. Met afstand de leukste manier om een stad te ontdekken.  De informatie in de blogposts is gebaseerd op persoonlijke ervaringen, tenzij anders aangegeven, en is vrij van commissie.